Firmaya Mesaj Bırakın

DURU DOĞALTAŞ

Firma Kodu: F133468352

Kurumsal Bilgiler

DURU DOĞALTAŞ DENİZLİ

Grntnn olas ierii ak hava

TRAVERTEN/KURUMSAL

Traverten kelimesi; eski adı “ Tivertino “olan ve bölgesinde bol miktarda traverten çökelleri bulunan, İtalya’nın “ Tivoli “şehrinden gelmektedir.

Traverten, basınç altında, bünyesinde erimiş karbon dioksit bulunan yeraltı suları, geçtikleri bölgelerdeki kalsiyum karbonatı (CaCO3) eriterek taşır. 

Suyun aniden açığa, basınçsız ortama çıkması ve karbondioksitin uçması ile suda erimiş bulunan kalsiyum karbonat

 çok ince katmanlar halinde kayaların üzerine çöker. Bu birikim zamanla yastık gibi yumuşak hatları olan travertenleri oluşturur.

Traverten aynı zamanda mermerle birlikte kullanılan bir yapı malzemesidir. Türkiye'nin Denizli, Bucak-Burdur, Mut-Mersin,

 Sivas gibi birçok bölgesinde traverten ocakları işletilmektedir. Üretilen malzeme blok, moloz olarak veya fabrikalarda işlenerek 

ebatlı honlu - cilalı traverten gibi mamuller halinde iç piyasada kullanılmakta veya büyük oranda yurtdışına ihraç edilmektedir.

 

PATLATMA DOĞALTAŞ

Patlatma Doğaltaş, traverten, mermer, onix gibi doğal taşların belirli ebatlarda kesildikten sonra özel makinelerde patlatma uygulanarak yani kırılarak

 elde edilen bir duvar kaplama ürünüdür. Patlatma doğaltaşlar tamamen doğaltaştan oluştuğu için uzun yıllar dayanıklıdır ve renginde solma olmaz.

 Patlatma doğaltaşlar kırıldığı zaman doğal rengi ortaya çıkar ve uygulandığı alana doğallık ve farklılık katar. Patlatma doğaltaşlar, 

duvar kâğıtları gibi düz bir zemin oluşturmaz, aksine rastgele ortasından kırıldığı için üç boyutlu bir görünüm elde edilir.

Travertenden elde edilen patlatma doğaltaşlar, travertenin delikli ve gözenekli yapısı nedeniyle 

hava alırlar ve bu sayede duvarların nem ve rutubetten korunmasına yardımcı olurlar.

Grntnn olas ierii ak hava

Firma Resmi Adı

DURU DOĞALTAŞ DENİZLİ

İletişim Bilgileri

(553) 883-1415
durudogaltas@hotmail.com

Yetkili Adı Soyadı

DURU DOĞALTAŞ

www.durudogaltas.com

Kale Mahallesi, 320.sok
Pamukkale - Denizli

Firma Faaliyet Alanları

  • Mermer - Fayans -Seramik Granit ve Doğal Taş Firmaları

Firma Ürünleri

TÜMÜNÜ GÖR

Firma Harita