Firmaya Mesaj Bırakın

BOYTEKS

Firma Kodu: F141621323

Firma Tanıtım Videosu

Kurumsal Bilgiler

BOYTEKS TEKSTİL

Grntnn olas ierii 1 kii i mekan

HAKKIMIZDA

1990’lı yılların sonu... Mali piyasalarda dalgalanmalar yüksek, bankaların döviz açıklarının büyüdüğü ve derinliğin her kesimde ağır hissedildiği kriz dönemi...

Ekonomiye en büyük katkıyı şüphesiz üretim ve istihdamdaki süreklilik sağlayacaktı. Bunun için bütün işletmelerimizde her zamankinden daha fazla çalışıyor ve bu zor dönemi hep birlikte aşacağımıza inanıyorduk. Kayseri’de bulunan mobilya üretim tesislerimizin “Yatak Kumaşı” ihtiyacını o dönem yurtdışında bulunan büyük ölçekli bir üretici firmadan alıyorduk. Alımlarımızın neredeyse tümünü yaptığımız firmanın patronu bir gün bizi aradı ve görüşmek istediğini belirtti. Talebi oldukça açıktı, “Kusura bakmayın, uzun süredir çalışıyoruz ama ülkenizdeki ekonomik kriz nedeniyle Türk bankalarının akrediflerini kabul edemeyeceğiz.” diyordu. “Peki, neden?” diye sorduğumuzda, “Türk bankalarına güvenmiyoruz.” deniliyor ve kendilerinden ancak peşin ödeme ile alım yapabileceğimiz belirtiliyordu. İşletmelerin durmaması gerek…

Grntnn olas ierii i mekan

Peşin ödeme ile bir iskonto talebimize de “Hayır.” yanıtını almıştık. Kriz döneminde yıllardır çalıştığımız firmadan aldığımız bu yanıt aslında bugün ülkemize kazandırdığımız bu önemli kuruluşun ilk yapı taşı olmuştur. Ekibimizle birlikte araştırdık, yatak kumaşı üreticilerine tezgâh yapan firmayı bulduk ve 4 adet tezgâhı satın alarak Kayseri’deki fabrikamızın bir köşesinde kendi kumaşımızı üretmeye başladık. Ancak yeterli gelmedi ve bir 4 tezgâh daha aldık. Tezgâh sayıları arttıkça 10.000 m2’lik bir kapalı alana taşınarak üretime devam ettik. Sürekli büyüdük. Bugün geldiğimiz noktada; 200.000 m2’nin üzeri kapalı alanda, 2000’e yakın çalışanı ve üç ana ürün grubunda üretim yapan, 100’ün üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren dünyanın en büyük tekstil markalarından birine sahibiz.

Herkesin yatırımlara, ataklara ara verdiği bir dönemde doğan Boyteks, çok genç bir ekip tarafından kısa bir sürede kendi sektöründe çok değerli bir kuruluşa dönüştü. Bizi biz yapan elbette insan kaynağımız. Bugünlere birlikte çalışarak geldik.

Boyteks olarak başta üretim kalitemiz, fiyat politikamız, ürün çeşitliliği ve hızlı servisimiz ile müşterilerimize inovasyon, tasarım ve yeniliklerin kapılarını açmakla kalmayıp bize inanan bize güvenen yatırımcılarımıza da potansiyel bir güç olarak değer katmaya devam ediyoruz.

Grntnn olas ierii da gkyz bulut ve ak hava

Firma Resmi Adı

BOYTEKS TEKSTİL

İletişim Bilgileri

(352) 322-0588
info@boyteks.com

Yetkili Adı Soyadı

BOYTEKS TEKSTİL

www.boyteks.com

Organize Sanayi Bölgesi 8. Cadde No: 60
Kocasinan - Kayseri

Firma Faaliyet Alanları

  • DÖŞEMELİK KUMAŞ FİRMALARI
  • MAKİNA HALISI
  • EV TEKSTİLİ FİRMALARI

Firma Videoları Toplam Video Adeti: 4

Firma Harita