Firmaya Mesaj Bırakın

ALEV PALECE OTEL

Firma Kodu: F126285248

Kurumsal Bilgiler

ALEV PALECE OTEL HATAY

Arsuz Hakkında

Güneydoğu Akdeniz Bölgesinde, Hatay İlinin bir sahil ilçesi olan Arsuz, çevresi ve sahip olduğu doğa ve tarihi değerleri ile dikkati çeken turistik bir sayfiye yeridir. Ana ulaşımın İskenderun üzerinden 32 Km. lik sahil yoluyla sağlandığı Arsuz, mozaik Müzesi, St. Peter Kilisesi ve Daphne ( Harbiye ) antik yerleşimi ile tanınan Antakya'ya 90 Km. Adana Havaalanına ise 166 Km. uzaklıktadır. Arsuz ve çevresi 8 ay denize girilebilen Türkiye'nin en uzun tatil sezonuna sahip sahil bandı, son derece yoğun Akdeniz Bitki Örtüsü ile kaplı dağ ve tepeler, denizle dağ arasında yer alan ova ve yaylalarıyla zengin su kaynaklarına sahip gizli kalmış doğa hazinelerimizden biridir.
Arsuz, Nur Dağından doğan bir çayın İskenderun körfezinin en güzel koylarından birinde denize ulaştığı yarımada üzerinde kurulmuştur. Çevresinde sanayi tesisinin yer almadığı temiz denizi ve ince kumuyla son yıllarda bölgesel turizmin geliştiği 800 kış nüfuslu tipik balıkçı köyü olan Arsuz'un doğal zenginliklerinin yanı sıra, esas önemi bugünkü modern yerleşimin altında kalan fakat fazlaca tanınmayan Antik Kent'ten kaynaklanmaktadır.
Arsuz'dan güneye, Samandağ'a doğru sahil boyunca ilerlediğimizde, bir zamanların deniz üstü şeklinde kurulan yerleşmeler dikkati çeker. Port Aux Colonnes ( Sütunlu Liman ) adıyla tanınan yer, en çarpıcı özellikleri oluşturan yerleşme olarak karşımıza çıkar bu yerleşmelerde, dağdan getirilen suyun taşındığı su kemerlerine rastlanması, denizde iskele kalıntısının varlığıyla çok sayıda yarı gömülü sütun ve lahitleri bulunması üslerde, su ya da sıvı mal ikmali ve ihracı yapılan iskeleler bulunabileceğini düşündürmektedir.

Firma Resmi Adı

ALEV PALECE OTEL HATAY

İletişim Bilgileri

(326) 643-2999
info@alevpalace.com

Yetkili Adı Soyadı

ALEV OTEL

www.alevpalaceotel.com

Samioytun Cad. No: 60 ARSUZ
İskenderun - Hatay

Firma Faaliyet Alanları

  • OTEL

Firma Ürünleri

TÜMÜNÜ GÖR

Firma Harita